top of page

Drømmen om et småbruk

Oppdatert: 24. aug. 2023

Møt Elisabeth og Torbjørn

Hunden Ronja møter gjestene ivrig ved porten inn til det herskapelig tunet i Hurdal

På tunet er det låve, garasje, stabbur og en godt opparbeidet hage, med nydelig blomster og planter. Elisabeth hadde sett for seg det idylliske livet på landet helt siden hun var ei lita jente. Fra barndommen har hun gode minner fra Hedmarken og Stange, der vakre småbruk og historiske gårder lå pent på rekke langs Mjøsa.

Hestene Armstrong og Zorro setter pris på godt høy til frokost fra matmor

Elisabeth og Torbjørn var i 20 åra da de bygget sitt første hus i et boligfelt på Prestegårdshagen i Hurdal. Her trivdes de godt, men når hesteinteressen til Elisabeth kom, ble drømmen om et småbruk forsterket.


Elisabeth ble først interessert i hest da hun var 32 år gammel, og sprek som dama er, så har hun drevet med sprangridning, dressur på hest og deltatt i flere landsstevner. I begynnelsen hadde hun hestene på Hurdal hestesenter, men den store drømmen var å ha hestene på sitt eget tun.

En gjennomført herskapelig stil

Elisabeth jobbet i hjemmesykepleien, da hun først fikk øye på drømmestedet i Rustadvegen. Hver dag på vei til jobb, kjørte hun forbi dette vakre tunet og ble mer og mer forelsket. Paret kom i god kontakt med den eldre damen som bodde her og de var så heldige å få kjøpe stedet.


Etter å ha bodd her i 15 år har nå paret fått realisert sin drøm om et herskapelig hus på småbruket. Rosa hortenisa i fine potter og delikate utemøbler møter vi ved inngangspartiet til Elisabeth og Torbjørn. Huset er arkitekttegnet og tilpasset paret etter deres ønske.


Paret har valgt å bygge et hus i herskapelig stil, og detaljene er på plass med både sprosser, utvendige lister, underklosser, pyntebord, tofløyet dør og et nostalgisk mønekors i toppen. En gjennomført herskapelig stil, både utvendig og innvendig.

Kjøkkenet er husets hjerte

Paret har to voksne barn Odin og Linna, og de bor ikke langt unna og hverdagen til Elisabeth og Torbjørn består mye av hyggelig besøk fra familie og barnebarn.


Kjøkkenet er absolutt favoritt rommet, og her sitter vi rundt langbordet og skravler og nyter deilige måltider, med hele familien, både store og små, smiler Elisabeth fornøyd.


Det er møbelsnekker Andreas Haug fra Maura (Trekling AS) som har tegnet og snekret kjøkkeninnredningen og baderomsinnredningene i huset. Innredningene har et herskapelig preg over seg, med nydelige detaljer og du kan tydelig se at det er godt håndverk.

Stue med staselig kakkelovn

I hjørnet av stuen er det en nydelig kakkelovn, med detaljer i gull. Det skal slappes av. Det skal sees tv med barnebarna, og senere på kvelden kan det nytes vin og peiskos med venner og familie. I stuen deres bugner det av herskapelig møbler, hyggelig sofabord, sidebord, lekre lamper, tekstiler i vinduene, pledd, puter, lys og blomster. Her har de rett og slett fått til en liten oase for rekreasjon.

En magisk og hyggelig mastersuite

Torbjørn har vært engasjert i de ytre rammer, slik som planløsning, plassering av bygget og det generelt praktiske. Elisabeth står for detaljene både ute og innvendig - og på soverommet til paret går fargepaletten i beige, blått og gull. Tapeten som troner den ene veggen på soverommet er bestilt fra England via Slettvold på Jessheim. En nydelig tapet som ikke bare står til stilen på soverommet, men hele interiøret i huset. Hun har også valgt en lekker tapet på den ene veggen i spisestuen, med et herskapelig mønster.

Morgenstund på badet

Gode såper og duftlys med deilige lukter skaper en god atmosfære på badet deres. På alle baderommene i huset er det nydelig flisvalg og en vakker baderomsinnredning med et vakkert speil over. Her er det også prismelamper og vegglamper som selvfølgelig står til stilen i huset.

Badekaret bruker jeg hver dag, smiler Elisabeth...


Utsikt over Hurdalsjøen

Planløsningen er de veldig fornøyd med, spesielt gjesterommene og loftstuen, med tanke på overnatting og besøk av barnebarna. I taket opp fra trappen til loftstuen henger det en stor og flott lysekrone, og både lysekroner og takrosetter finnes flere steder i hjemmet deres.

Loftstuen synes paret er et koselig sted, og her kan sitte å nyte en tv-kveld sammen i sine to gode lenestoler. Fra de mange vinduene i andre etasjen får Elisabeth og Torbjørn full uttelling for den nydelige tomten med utsikt over Hurdalsjøen.

Mange drømmer om å flytte fra byen til landet. Kanskje kjøpe seg et småbruk og starte et nytt liv. – Har du en drøm, så realiser den. Det har dette paret gjort!


«endelig hjemme»


© Gusterud Bygg AS. Rettigheter på bilder og design tilhører Gusterud Bygg AS, og er ikke lov å kopiere eller bruke til eget formål.

710 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page