top of page

Inspirert av naturen

Oppdatert: 24. aug.

Møt Ida Emilie og Jan Inge

Avgjørelsen av huset Høgflya ble tatt da paret lå på hver sin solseng i nydelige Spania

Ida Emilie er veldig glad i klassisk stil, mens Jan Inge er mer opptatt av det moderne.

- Det er jo ikke en enkel kombinasjon og vi hadde vært innom flere hustyper. Så kom vi over VestlandsHus og huset Høgflya og vi forelsket oss helt, og da var valget enkelt. Det vi først og fremst falt for var planløsningen og inndelingen av rom, samt at fasaden var veldig stilig, sier Ida Emilie.


Jakten på drømmetomten

Både Ida Emilie og Jan Inge er svært fornøyd med beliggenheten, og ikke minst at huset er omsluttet av skog og naturtomt. Paret sier de har planlagt familielivet en stund, og valget var helt klart en tomt her på Fjellfoten på Årnes i nærhet til både familie, barnehage og skole.


Det var akkurat denne tomten vi ville ha, men det var det flere som ønsket og det ble en budrunde som vi ikke kunne være med på. Så da gikk vi for nabotomten, og var fortrolig med det. Men den personen som kjøpte vår drømmetomt trakk seg, og vi var så heldig å få kjøpt denne tomten til samme pris som nabotomten. Så da var det vel meningen at det var akkurat denne tomten vi skulle ha allikevel, og det er vi veldig glade for, smiler Jan Inge.

Nærhet til familie

Du får en del viktige kvaliteter med på kjøpet når du bor på et boligfelt og ikke minst i nærhet til skog og mark. Selv kunne jeg ikke tenkte meg å bo et annet sted. Jeg vokste opp her i nærområdet med familie og venner på alle kanter, og det har alltid vært viktig for meg. Så det er både fetter, kusiner og tanter i nærheten, og foreldrene er bare 5 minutter unna, sier Jan Inge.


Han husker fra barndommen at det var veldig fint å kunne gå turer og sykle i skogen. Og turer i skog og mark, det er en felles interesse for de begge. De har bodd i sentrum før, men valget var helt klart på en tomt i utkanten av sentrum, med nærhet til naturen og egen hage.

Nærområdet passer perfekt til det planlagte familielivet

Fra terrassen i andre etasje har paret en fantastisk utsikt og de kan se helt til elven Glomma. Her ser de for seg mange herlige sommerdager og Ida Emilie gleder seg stort til å innrede terrassen med hagemøbler fra den lokale møbelforretningen Årnes Møbler, Langleite.


Med tanke på familieforøkelsen i oktober, ser de veldig frem til å komme inn i nytt hjem og starte familielivet i et VestlandsHus. Og når to blir til tre, er det helt topp meg gåavstand til både barnehager og skoler, og bare 4 kilometer til Årnes sentrum, hvor du har alt du måtte trenge.


- Vi gleder oss til å få naboer. Det er jo et nytt boligfelt, og da er det helt sikkert flere barnefamilier som kommer, smiler Ida Emilie.


Gjesterommet gjør det enklere med besøk

Ida Emilie har familie i Tønsberg og er veldig fornøyd med gjesterommet i andre etasjen. Her kan familien komme på besøk og ha sitt eget rom i andre etasje, mens Ida Emilie og Jan Inge har master-soverom i første etasjen, sammen med de resterende soverommene i huset.


- Vi elsker å ha venner og familie på besøk, og vi ønsker at de skal forbinde huset med noe gledes-fylt og positivt. Dette er en av grunnene til at vi har planlagt et koselig gjesterom oppe i andre etasjen. Slik at familien føler seg velkommen og har sitt eget hyggelig sted når de tar seg en tur til oss, sier Ida Emilie...

Høgflya, et moderne hus

I dette moderne hjemmet kan du forvente å finne sømløse overganger innvendig og utvendig, mange naturlige byggematerialer og solopplyste rom takket være gulv til tak-vinduer. Selv om begge er interessert i boligbygging, er det Jan Inge som har hovedansvaret for den utvendige fasaden. Her er det godt planlagt i forhold til plassering av hus, garasje og uteområdet. Han er utrolig fornøyd med støttemuren som er satt opp av Rønningen Maskin, som ligger naturlig og fint i terrenget. Og ikke minst, den passer perfekt med kledningen på huset. Her har paret valgt en spennende brytning med STENI fasadeplater mot den lekre NORD kledningen. - Jeg vil at det skal gå i et med naturen, sier Jan Inge.


- Vi er så fornøyd med fasaden på huset og vi ønsker at det skal bli en del av del lille skogen i bakkant, et naturlig preg til naturen rundt oss.


Fremtidige planer om hagestue

Paret er veldig fornøyd med planløsningen i huset Høgflya, men har gjort en liten endring på plantegningen. De ønsket å utvide vaskerommet, slik at det ble litt større, og dette er noe de er veldig fornøyd med.


Se plantegning...

Den søte sommertiden er like om hjørnet og paret skal snart flytte inn i sitt nye hjem. Ideer og drømmer er alltid sunt å ha. Noen av de fremtidige planene paret har er å støpe et betongdekke rett utenfor terrassedøren i første etasjen og sette opp glassvegger, slik at det blir en koselig hagestue. Her får man en perfekt miks av sol og skygge. Her kan de nyte kveldssolen, og samtidig er de skjermet for vind.


Vi gleder oss veldig til å flytte inn og se huset i sin helhet da møbler og interiør er på plass. Spesielt når det er planlagt en rustrød velur sofa i andre etasjen, smiler Ida Emilie...


«endelig hjemme»


© Gusterud Bygg AS. Rettigheter på bilder og design tilhører Gusterud Bygg AS, og er ikke lov å kopiere eller bruke til eget formål.

960 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page